Als je geen fan bent van pompoensoep, maar je pompoen toch ergens kwijt wil, kan je misschien volgend recept proberen.
voor 2 personen
800g pompoenvlees in stukken
500g aardappelpuree
300g gehakt
1 ui fijngesnipperd
1 knoflookteentje fijngesnipperd
50g geraspte kaas (emmenthal, gruyère)
olijfolie of boter
4 eetl water
Stoof de ui en knoflook even in olijfolie. Doe de pompoen erbij en 4 eetl water. Laat gedurende een half uur stoven. Roer regelmatig. Stamp fijn en kruid met peper en zout. Plet het gehakt en bak het mooi bruin in de pan. Neem een ovenschotel en doe daar het gehakt in. Verdeel de aardappelpuree over het gehakt en daarboven een laagje pompoen. Bestrooi met de geraspte kaas en hier en daar een klontje boter. Laat gratineren in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Foto vergeten maar het was superlekker.
maandag, oktober 30, 2006
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
4 opmerkingen:
Ook ooit al gemaakt. Ik ben er ook zot van ;)
Mercikes voor het recept Katjesnest.
Ik heb het recept toch maar genoteerd, want misschien komen er ooit barre tijden, waarin ik noodgedwongen een pompoen bij iemands voordeur moet ontvreemden ...
>>alcyon
We hebben het gemaakt met wit/groene pompoen (zie foto Miss Poes)die is veel lekkerder dan de klassieke.
>>buddha
graag gedaan, nu is het weer aan u
>>smiling cobra
Voor de betere tijden : http://het.gastronomen.net van Knack.
Voor de barre tijden : pompoen van katjesnest
>>micky_oao
Je doet me watertanden. Ik heb ooit creme brulee van asperges gegeten in het restaurant Tolhuis-veer in Schelle, misschien dat je dat wel kent, super!
Een reactie posten