Groentesoep met kokos (gerecht uit Zanzibar)
Ingrediƫnten:
olie
1 grote ui, fijngesneden
4 teentjes knoflook, geperst
2 theelepels kerriepoeder
2 eetlepels bruine suiker
3 eetlepels zoete chilisaus
2 eetlepels citroensap
1 blikje kokosmelk
1 bouillonblokje (tuinkruiden)
4 eetlepels verse koriander of peterselie
500g gemengde groenten in stukjes gesneden
zelf nam ik savooi, paprika en courgette, maar je kan ook wortel, bloemkool, aardappel of erwten gebruiken.
Bereidingswijze:
Breng 1,5 liter water aan de kook om straks bij de soep te doen.
Verwarm de olie in een grote soeppan en bak de uien, knoflook en kerriepoeder tot de uien zacht zijn. Roer geregeld om plakken te voorkomen. 
Voeg vervolgens toe: suiker, chilisaus, citroensap, kokosmelk, bouillonblokje en een beetje van het kokend water, roer dit tot een kruidige saus. Voeg de rest van het kokende water toe en laat het geheel zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
Voeg naar smaak peper en zout toe en decoreer vlak voor het opdienen met verse koriander of peterselie.
Bij het originele recept dat ik vond op wwww.webchef.be werden er 4 flinke eetlepels pindakaas toegevoegd, maar wegens gebrek aan, heb ik dit (misschien gelukkig) weggelaten. 
Het resultaat was veel gesmikkel en gesmakkel door klein en groot, zeker voor herhaling vatbaar.
dinsdag, november 13, 2007
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
 
 
 


Geen opmerkingen:
Een reactie posten