
Met dank aan Marius voor de inspiratie.
Ingrediënten
1 liter water
2 bouillonblokjes kip of groenten
125 ml creme fraîche (of Alpro soya cuisine light)
2 eetlepels mosterd met zaadjes
125 ml smeerkaas
4 eetlepels maïzena
zout en peper
1 lente ui in stukjes
spekblokjes
Bereiding
Breng het water aan de kook. Voeg de creme fraîche, mosterd en smeerkaas toe en roer tot een glad geheel. Voeg de maïzena toe (eerst oplossen in een weinig vloeistof). Voeg peper en zout toe als de soep dikker is geworden. Garneer met de ui. Dien op met de spekblokjes apart.
Mocht je zelf andere ingrediënten gebruiken, alle tips zijn welkom.
3 opmerkingen:
Zo'n recept en dan zelf maken is niet te evenaren, maar als je er geen tijd voor hebt en het toch graag wil: die van Unox in zo'n soepzak is ook zeer goed. Heerlijk dat jullie er zo van genoten.
(Een nieuw design, maar de Links zijn alle gevlucht; ik werk aan hun terugkeer.)
Dat lijkt inderdaad lekker te zijn ! Nooi gehad , mosterdsoep!
Dat wordt dan mosterd voor de maaltijd... hihi... nee alle gekheid op een stokje... het ziet er heel lekker uit!
Een reactie posten