
Gisteren kocht ik in Schriek (Bonheiden) 5 kilo vers witloof tegen een gunstige prijs. De volgende variant op witloof in de oven kwam vandaag op de tafel:
Witloof met geitenkaas.
Witloof stomen tot het bijna gaar is, daarna stoven in een zeer weinig boter en bestrooien met een heel klein beetje suiker, laten carameliseren. Samen met een plakje geitenkaas in hesp rollen. De oven in tot de geitenkaas gesmolten is.
Dien op met puree, veenbessencompote (beetje opgewarmd) en spekblokjes. Wees matig met suiker, geitenkaas en veenbessencompote. Smakelijk!
2 opmerkingen:
Je bent een kookwonder, vezin je ze zelf ?? Lijkt heel lekker als ik het zo lees !!
>>Julia
Kookwonder zou ik mezelf niet echt noemen hoor. Soms neem ik een recept en dan maak ik daar een heel andere variatie op.
Een reactie posten