zaterdag, september 02, 2006

tomatenchutney

Ingredienten:
1 grote rode ui
1 teentje knoflook
4 vleestomaten
1 appel
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels kerrie (hot)
3 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels bruine basterdsuiker
(3 eetlepels rozijnen)
zout en versgemalen peper

Bereiding
snipper de ui en de knoflook, snijd de tomaten en de geschilde appel in blokjes. Verhit de olie in een pan/pot met dikke bodem en fruit de ui. Voeg de knoflook en kerrie toe en laat kort meefruiten. Voeg nu de tomaat en de appel toe en laat omscheppend kort bakken. Roer er de azijn, eventueel de rozijnen, suiker, zout en peper door. Laat op een laag vuur stoven gedurende ongeveer 15 minuten. Laat de chutney afkoelen en schep in een glazen pot met deksel. Kan in de koelkast bewaard worden voor ongeveer 2 weken.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik weet een ding, dat is dat die tomatenchutney in elk geval al zeer lekker rook bij het klaarmaken.
Surpluske is natuurlijk verse tomaten uit eigen tuin, en geloof mij, die smaken helamaal anders dan de tomaten vanuit de winkel.
De deze heb ik tenminste zelf kunnen bemesten....


Mvg Eduardo

Anoniem zei

Volgens mij heb jij iets met tomaten, cfr ketchup.